23948sdkhjf

Vil ha milliardinvesteringer langs kysten

Norske leverandører til oppdrettsindustrien kan gå lyse tider i møte. Salmar varsler nemlig at det skal foretas milliardinvesteirnger langs kysten.

Det kommer fram i en pressemelding fra selskapet, der man også opplyser om at Gustav Witzøe overtar som konsernsjef for Salmar. Witzøe var i sin tid med å starte opp Salmar for 28 år siden. Nå varsler han milliardinvesteringer langs norskekysten, går det fram av pressemeldingen. I meldingen understreker Salmar at det fortsatt ønsker å bli ansatt som et foredlingsselskap, altså et selskap hvor bearbeiding av fisken er en stor del av produksjonen, fremfor å sende fisken ut av landet.

«Bearbeiding gir tre til fire ganger så stor sysselsetting og verdiskaping som eksport av rund laks. Det gir samtidig mulighet for også å foredle restråstoffet til verdifulle produkter som fôr til dyr og helseprodukter for mennesker. Klimautslippene blir også vesentlig lavere ved bearbeiding», heter det i pressemeldingen.

Salmar har som kjent tidligere etablert verdens største anlegg for prosessering av laks på Frøya. Selskapet har nå startet etableringen av et liknende anlegg i nye Senja kommune, og nå sier den nye konsernsjefen at det kommer flere milliardinvesteringer langs norskekysten.

– Selskapet vil i årene fremover investere store beløp i produksjonsanlegg flere steder langs kysten, herunder en betydelig vekst i RAS-basert settefiskproduksjon. I sum vil Salmar investere flere milliarder kroner i produksjons- og industrianlegg de nærmeste årene, sier han i meldingen.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.344