23948sdkhjf

Havmerder ble stengt på dagen av Arbeidstilsynet

De to store havmerdene, som eies av Salmar, ble stengt på dagen da Arbeidstilsynet kom på uanmeldt besøk.

Under det uanmeldte besøket fant tilsynet flere brudd som førte til at de to store havmerdene ble stengt på dagen.

Det er Nordlys som skriver dette.

Usikret arbeid i høyden

Anlegget ligger ved Fengsholmen i Trømsø kommune, og seksjonsleder Tom Håvard Andreassen i Arbeidstilsynet sier til avisa at det var en del forhold knyttet til usikret arbeid i høyden som kunne føre til fall, som var en del av årsaken til stengningen.

Tilsynet fant sted tirsdag denne uka, og da tilsynet kom tilbake dagen etter, var avvikene rettet opp og ordren om stans ble opphevet.

I tillegg har to av tre fartøy knyttet til driften av merdene merdene også blitt holdt tilbake for manglende sikkerhetsutstyr.

Det var opprinnelig Norway Royal Salmon som sto bak Havmerd-prosjektet i datterselskapet Arctic Offshore Farming. Selskapet er nå fusjonert inn i Salmar.

Klargjøring

Høsten 2021 ble de to store havmerdene fraktet til stedet fra verftet, og siden den gang har de to merdene vært gjenstand for klargjøring. Det er dette arbeidet som ble stanset.

Nordlys skriver at Arbeidstilsynet med bistand av Kystvakten og KV Farm dukket tirsdag opp på det avsides prosjektet ved Fellesholmen, og fant så graverende arbeidsforhold at de gjorde vedtak om umiddelbar stans.

- Tar dette svært alvorlig

– Vi tar gjennomgangen med både Arbeidstilsynet og Sjøfartsdirektoratet på største alvor. Vi igangsatte tiltak så snart vi fikk vedtak fra Arbeidstilsynet om stans i arbeidet og har etter godkjenning fra Arbeidstilsynet gjenopptatt arbeide, sier direktør for Arctic Offshore Farming, Anne-Sofie Utne i en kommetanr til tilsynet og stengningen.

 

Kilde: Nordlys

KLIKK for alle artikler i Havbruk og oppdrett.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079