23948sdkhjf

38 har allerede sluttet hos Benteler

Av 60 som skal slutte hos bildelprodusenten Benteler på Raufoss, har nærmere 40 allerede sluttet.

Det skriver Oppland Arbeiderblad/oa.no. Klubbleder Jørn Rønning ved Benteler opplyser til avisa at for 44 av de 60 som må slutte, er situasjonen avklart. 38 av dem har allerede sluttet, og 35 personer har fått mottatt oppsigelse, pluss fem andre som var inne på kontraktfestet jobb som ble avsluttet før kontrakten gikk ut.

I tillegg opplyser klubblederen til oa.no at 15 har sluttet av ulike årsaker. Disse har fått ny jobb, begynt på skole, fått førtidspensjon eller har underskrevet avtale om avtalefestet pensjon.

10 av dem som er sagt opp har fått ny jobb. Klubblederen forteller at man i det store og hele har fulgt ansiennitetsprinsippet, selv om bedriftens ledelse ikke alltid har valgt å følge dette.

Klubblederen sier til avisa at stemningen fortsatt er preget av usikkerhet blant de ansatte. Av totalt 560 ansatte er det altså 60 som må gå.

Bakgrunnen for oppsigelsene skyldes i all  hovedsak sviktende salg. Men ordreavslutningen tildigere i år har vært medvirkende.

– De nye ordrene vi har fått inn i det siste, begynner vi ikke å levere på før i slutten av 2020, sier klubblederen videre.

Benteler Automotive GMBH kjøpte bildelvirksomheten til Hydro 2009, og er en av Europas ledende leverandører av støtfangere og sikkerhetsprodukter til internasjonal bilindustri. I 2018 var omsetningen på 1,975 milliarder kroner. Holder til på Raufoss.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109