23948sdkhjf

Benteler mottar nytt lass med russisk aluminium

Bare tre måneder etter at de ble kjent at Benteler mottok russisk aluminium, skal et nytt lass med slik last ha ankommet Oslo havn.

Det skriver næringslivsnettstedet E24 .

Russiske fartøy, med unntak av fiskebåter, har ikke lov til å legge til kai i norske havner som følge av landets krigføring mot Ukraina. Sanksjonene omfatter også aluminium fra Russland.

Til Raufoss

Men nå har et Malta-registrert fartøy ankommet Oslo havn med aluminium som angivelig skal til Benteler på Raufoss.

Dette skjer bare tre måneder etter at en liknende last ankom Norge. Da var en lokal stortingsrepresentant fra Toten med på turen fra Oslo til Benteler på Raufoss, dog uten å vite om at lasten var russisk aluminium. Nå viste det seg i ettertid at aluminiumet på den lasten ikke kom fra Russland, men fra Kasakhstan.

Fra Rusal

E24 har fått bekreftet at lasten denne gang kom fra russiske Rusal, og skriver videre at Rusal og råstoff derfra ikke lenger på EUs sanksjonsliste etter at grunnleggeren Oleg Deripaska solgte seg ned til 44,95 prosent, og så lenge det ikke brukes russiskregistrerte skip til frakten kan de legge til og losse i Norge.

Og denne gang var det altså det Malta-registrerte skipet «Karen» som fraktet de russiske varene til Norge.

Ifølge E24 er «Karen» det tredje lasteskipet som har ankommet Oslo havn med russisk aluminium siden mars 2022, da det ble innført ulike sanksjoner etter Russlands invasjon av Ukraina.

Kilde: E24

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094