23948sdkhjf

Skole fikk oljerigg

En fullskala oljeseparator-rigg er installert på Odda videregående skole. Riggen er en gave fra Equinor, og den skal brukes i undervisningen.

Det var Hardanger Folkeblad som først omtalte riggen, som nå er på plass i den videregående skolen i Odda. Separator-riggen skal brukes for å gi yrkeslevene en bedre forutsetning for å kunne møte arbeidslivet.  Riggen er plassert i et glasshus på utsiden av yrkesskolebygget på skolen.

Les også: Vindparken Dogger Bank tildeler rekordstor turbinkontrakt som skaper nye lokale arbeidsplasser

Hordaland fylkeskomme har bevilget to millioner kroner til rigg-prosjektet, som skal benyttes i opplæring på skolen.

Riggen inneholder – som alle ordentlige rigger – både rør, ventiler og andre styringssystem som offshorenæringen bruker. Rektoren ved skolen antar at det vil være mest naturlig å benyttes av prosessoperatører.

En som tidligere har vært ansatt ved skolen og har lang fartstid i Equinor fikk ideen til å bruke riggen i undervisningen. Flere lokale bedrifter har vist interesse i riggen, og man håper på et samarbeid med disse i opplæringen.

En av bedriftene, som ifølge NRK, har meldt sin interesse for riggen og undervisning knyttet til den, er Tizir i Tyssedal. De har som mål å få sendt lærlinger til skolen slik at de kan få øvd seg og få mer praktisk erfaring.

-Med en slik anretning i lokalmiljøet, er jeg ganske sikker på at vi kan få bedre fagfolk, sier teknisk sjef i Tizir, Trond Thiis.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094