23948sdkhjf

Klager EU-kommisjonen inn for EU-domstolen

Den tyske stålgiganten Thyssen Krupp har innklaget Europakommisjonen fordi kommisjonen forbød sammenslåing med Tata Steel.

Det er Steel Times International som melder dette. Thyssen Krupp har innklaget vedtaket inn for EU-domstolen. Det var i 2018 at Thyssen Krupp og Tata Steel annonserte at de ville foreta en sammenslåing, men i juni i år konkluderte EU-kommisjonen med at dette ville føre til en svekkelse av konkurransen i Europa. Som en følge kunne man dermed risikere få økte priser. EU-kommisjonen mente at «rettsmidlene» som ble tilbudt av de to partene var utilstrekkelige.

Det er dette nå Thyssen Krupp reagerer på. Den tyske stålgiganten skriver i sin klage til EU-domstolen at kommisjonen for første gang har foretatt en «restriktiv markedsdiefinisjon som på urimelig vis undergraver loven om fri konkurranse». Videre mener Thyssen Krupp at kommisjonen ikke har vurdert andre årsaker til en eventuell prisøkning så som importen til Europa, økt makt til innkjøpssiden og mulige alternative materialer for pakking og alternative galvaniseringsmetoder.

Den tyske stålgiganten understreker videre at de to partene – Thyssen Krupp og Tata Steel – har forpliktet seg til i forhold til produksjonsfasiliteter, lange leveringskontrakter og store investeringskostnader, noe som effektivt ville fjernet alle bekymret forbundet med en endring i konkurransevilkårene.

-En konsolidering av den europeiske stålindustrien er fortsatt riktig og ikke minst nødvendig, noe som viser seg ved den vanskelige markedssituasjonen for stålprodusenter. Overkapasitet og høyt press på importen fra Asia skaper et miljø som sammenslåingen med Tata Steel ikke ville føre til dårligere konkurransevilkår. Vi er svært skuffet over EU-kommisjonens vedtak og mener at det har  for vidttrekkende konsekvenser og er en gal beslutning. Derfor anker vi vedtaket, sier Dr. Donatus Kaufmann, som er styremedlem i Thyssen Krupp.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.174