23948sdkhjf

SE VIDEO: Denne båten kostet 200 millioner

Firmaet er mer enn 100 år gammelt. Nå har de investert i en båt som koster 200 millioner kroner.

Odd Lundberg AS er et 101 år gammelt fiskebåtrederi fra Gratangen. Nå har selskapet, som har tre generasjoner Lundberg blant sine ansatte, investert 200 millioner kroner i sin nye fiskebåt – «Odd Lundberg 3» - oppkalt etter en onkel som døde av tuberkulose i ung alder. 

Torsdag ankom det 70 meter lange og 15 brede fartøyet Gratangen i Troms, hvor fiskebåtrederiet har sitt hovedkontor. Mottakelsen var enorm, ifølge Nordlys. Flere mindre båter fulgte «Odd Lundberg 3» et godt stykke på den siste biten inn til Gratangen.

- Det var folk på hvert nes. Folk fra bygda, men også andre. De første båtene tok imot oss allerede i Tjeldsund og fulgte oss hele veien til Gratangen. Det var en rørende mottakelse, sier kaptein Mats Lundberg til Nordlys.

MOTORROM om bord på "Odd Lundberg 3". FOTO: ODD LUNDBERG

Selv om båten har kostet mer enn 200 millioner kroner, så håper fiskebåtrederiet at et hypermoderne fartøy skal gjøre at man kan tjene inn pengene ganske raskt. Kapteinen forteller til avisa at båten ser mer ut som et cruiseskip enn et fiskefartøy. Den har eget trimrom og egen liten kino. I tillegg har den masse ny teknologi som vil gjøre både navigering og selve fiskingen mer effektiv. Bilder viser at fartøyet er hypermoderne med fri tilgang til både TV og internett for de ansatte. «Odd Lundberg 3» (det er det tredje skipet som har dette navnet) har også elektrisk dekksmaskineri, noe som gir energibesparelse på 20 til 25 prosent.

Tromsø-rederiet hadde i fjor et overskudd på 18 millioner kroner.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078