23948sdkhjf

Dårlig vær for redningsarbeidet

Bergingen av reketrålen på Svalbard møter på værmessige utfordringer.

I forrige uke startet arbeidet med å heve reketråleren «Northguider», som har ligget med sterk slagside i Hinlopenstredet på Svalbard siden romjula i fjor.

Les også: Trålervraket "Northguider" er fjernet

Nå melder Kystverket og Smit Salvage, det nederlandske selskapet som står for selve hevingen av fartøyet, om værmessige utfordringer.

Værvarselet for tirsdagen sier at det skal bli nordvestlig liten kuling med snø- eller sluddbyger. «Ikke akkurat de enkleste forholdene», skriver Smit Salvage/Kystverket på Twitter.

DÅRLIG VÆR: Det er mye dårlig vær på Svalbard, noe som går utover bergingen av "Northguider". FOTO: SMIT SALVAGE/KYSTVERKET

Alle ble reddet da tråleren kjørte seg fast i isen i romjula i fjor. Det ble iverksatt en dramatisk og langvarig redningsaksjon for mannskapet om bord. Fartøyet ble imidlertid liggende, og har blitt værende der grunnet vanskelige isforhold. Skipet har fått stor slagside, og rederiet har bestemt at det skal heves og så vrakes.

– Skipet representerer en forurensingsfare selv om vi har fått fjernet olje. Det er mye materiale igjen, og skipet ville ikke ligget intakt i årevis, men blitt knust til pinneved og spredt seg, sier miljøvernsjef Morten Wedege hos sysselmannen til NRK.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.406