23948sdkhjf

OECD bekymret for det internasjonale stålmarkedet

Stålmarkedet er under press, og ble merkbart svakere i løpet av andre halvår i fjor.

Dette skriver OECD i en rapport med tittelen "Stålmarkedets utvikling i andre kvartal 2019". Det er Steel Times International som skriver dette.

Mens stålproduksjonen fortsetter å øke og fortsatt er positiv i de fleste regionene, hevder rapporten fra OECD at stålprisene allerede har begynt å justere seg, og også reversere seg i forhold en tidligere positiv tendens. Prisene er i ferd med å bli spist opp av det man tjente på stål tidligere, skriver OECD. I rapporten heter det at dette er hovedårsakene til den negative trenden: Svakere internasjonal handel, økning i handelsfriksjoner, «pick-up» i nye kapasitetsinvesteringer og vedvarende overflødighetskapasitet.

OECD skriver videre at data tyder på at økningen i stål-forbruket har stanset opp i flere av markedene, og at gjenopprettingen som man merket i 2017, nå er iferd med miste sitt momentum. Som tidligere skrevet nevner OECD økt handelsfriksjon og en svakere global økonomi som to viktige faktorer for dette. OECD skriver at dersom man ikke gjør noe med dette, vil det kunne føre til store strukturelle ubalanser som kan vedvare over tid.

Når det gjelder stål-eksporten, så fortsatte denne å falle de 10 første månedene av 2018 med en nedgang i eksporten fra India på 29,3 prosent og fra USA en nedgang på 13,4 prosent. Samtidig opplevde kineserne en nedgang i sin stål-eksport på 9,3 prosent, mens tilsvarende tall for EU var ned 6,4 prosent. I Japan var trenden lik med en tilbakegang i stål-eksporten på 3,1 prosent.

Den verdensomspennende kapasiten, målt i nominell råstål-terminologier forble så å si uforandret i 2018 etter nedgang i 2016 og 2017, og ifølge OECD  er råstål-kapasiteten «god over produksjonen og etterspørselen».

Oeganisasjonen forventer videre at det globale BNP vil ligge på 3,5 prosent.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.282