23948sdkhjf

Skal berges i august

Til tross for en slagside på 80 grader, er det et godt håp om å få reddet reketråleren «Northguider» i august.

Da Kystvakten nylig var og så til «Northguider» i Hinlopenstredet på Svalbard fikk de seg en overraskelse. Båten hadde fått kraftig slagside som følge av ismassenes bevegelser, men fartøyet lå fortsatt på samme sted som den var da besetningen på dramatisk vis måtte forlate fartøyet i romjula i fjor. Nå forbereder man seg på å berge reketrålen.

Det er samme selskap som berget cruiseskipet Costa Concordia i Italia 2012, som skal i ilden, skriver NRK. Det er det nederlandske selskapet Smit Salvage som skal utføre redningsoperasjonen. Kystverket som har overvåket tråleren med jevne mellomrom, er ikke bekymret for at fartøyet ikke skal kunne reddes.

– Det bekymrer Smit Salvage ikke at tråleren ligger på siden. De har en enkel og solid metode for å rette båten opp. Så skal hullene sveises og lappes igjen. Deretter skal båten slepes til fastlandet, sier operasjonsleder Rune Bergstrøm i Kystverket til NRK.

En fjernstyrt undervannfarkost – en såkalt ROV – har nylig undersøkt «Northguider», og undersøkelsen viser at båten har fått en til dels stor skade under vannlinja – rett ved maskinrommet. Undersøkelsen med ROV’en ble gjort i forbindelse med forberedelsene til redningsoperasjonen, som altså ta til i august.

Her kan du se en video av hvordan Smit Salvage berget Costa Concordia i Italia i 2012:

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078