23948sdkhjf

Inngår strategisk samarbeid

SELCO har inngått strategisk samarbeid med voestalpine Böhler Welding internasjonalt.

 Intensjon med samarbeidet er å styrke begge parter hvor SELCOs in teknologi innenfor høyeffektive sveiseprosesser,herunder GREENWAVE (30 prosent mindre strømforbruk) og WELDNET (Industri 4.0 for

dataintegrering med kundens egne systemer, er noen av elementene.Med tilgang til voestalpine Böhler Weldings internasjonale nettverk og materialkompetanse, vil dette bli en sterk partner for kundene i årene fremover.

EIVA-SAFEX har gjennom 20 år bygget opp et sterkt salgs- og servicenett i Norge rundt SELCO sveisemaskiner,og vil fra august/september få to nyansettelser på salg og service.

Voestalpine Böhler Welding har valgt EIVA-SAFEX som sin strategiske partner på det norske markedet for sveisemaskiner, herunder salg, service og reservedeler. Produktene vil bli markedsført under varenavnet «voestalpine Böhler Welding» og produktlinjene TERRA og URANOS.

Det er i år 20 år siden man startet å bygge et helt nytt selskap som da het EIVA og hadde 12 industriforretninger med assortert bredde i produktutvalget som kjennetegner de store kjedene i dag innenfor denne bransjen.

20 ÅR: Det er i år 20 år siden EIVA-SAFEX ble etablert. Selskapet er nå en del av TESS-gruppen. FOTO: EIVA-SAFEX

- Vi valgte å gå i dybden, satse på fagområder som krever mer kompetanse og service, ikke minst etter service og på tekniske utstyr som er underlagt strengere krav og årlig kontroll. En omstilling som har tatt tid og kostet mye krefter og tunge investeringer i kvalifisert personell på de forskjellige områdene, sier daglig leder i EVA-SAFEX, Ole Martin Martinsen. Han sier videre at resultatutviklingen gjennom disse årene har også vært preget av dette, overskudd og har hele tiden blitt brukt til å utvikle selskapet videre og man ser nå etter alle disse årene at det lønner seg i lengden å tenke seg mer og mer i kundens sted.

- Med andre ord har vi hatt forkus på hva som er viktig for kundene, og hvorfor de skal velge nettopp EIVA-SAFEX, sier Martinsen.

Han trekker spesielt fram følgende: Regional service på sveise- og skjæreområdet som er noe av det best utbygde i bransjen og som gir raskere respons og mer oppetid på maskiner som er helt avgjørende i disse prosessene. Selskapet har utviklet og tilbyr automasjon og robotløsninger innenfor samme segment med selskapet HPG som har sitt utspring fra all robotisering innen Kongsberg Automotive-konsernet, og EIVA-SAFEX skal i oktober i år  installere Norges mest moderne skjæreanlegg.

På HMS-fronten mener Martinsen nye forskrifter som er under lansering fra EU, vil kreve langt mer beskyttelse for sveising.

DAGLIG LEDER  i EIVA-SAFEX, Ole Martin Martinsen.

- Det gjelder også av lav og ulegert stål, ikke bare som nå, ved sveising av høylegert stål siden forskning viser at disse prosessene er kreftfremkallende og et norsk selskap har løsninger for gode miljø løsninger av dette, sier Ole Martin Martinsen. Første halvår går EIVA-SAFEX mot en EBITDA på opp mot 10 millioner kroner og ambisjonen er å passere 200 millioner i omsetning og en EBITDA på over 13 millioner kroner  i 2019.

EIVA-SAFEX er i dag et selskap i TESS-gruppen.

Kilde: Pressemelding

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094