23948sdkhjf

Her seiler verdens første cruiseskip kun på batteri

Bildene viser Hurtigrutens nyeste skip seile stille og helt utslippsfritt utenfor Sunnmørskysten i helgen – kun drevet av store batteripakker.

MS Roald Amundsen er spesialbygget for å seile i noen av verdens mest krevende farvann, og er spekket med banebrytende grønn teknologi.

Batteripakkene skal blant annet brukes til å støtte lavutslippsmotorene. Det vil redusere CO2-utslippene med mer enn 20 prosent sammenlignet med andre cruiseskip av samme størrelse.

Batteripakkene ble tatt i bruk da skipet seilte fra Kleven verft i Ulsteinvik, på vei mot jomfruturen som starter i Tromsø på onsdag.

- Dette starter et nytt kapittel i maritim historie. MS Roald Amundsen er det første cruiseskipet i verden som kan seile på batterier, noe som virket uoppnåelig bare for få år siden. Med MS Roald Amundsen setter Hurtigruten en ny standard, ikke bare for cruisebransjen – men også resten av shippingindustrien, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.

Om bord er MS Roald Amundsen preget av moderne skandinavisk design. Blant annet kan du finne det unike Amundsen Science Center, store innen- og utendørs observasjonsdekk, evighetsbasseng, panorama-badstu, treningssenter, tre restauranter, barer, Explorer Lounge, suiter med private utendørs boblebad – og selvfølgelig den avslappede atmosfæren som kjennetegner alle Hurtigrutens skip.

- MS Roald Amundsen er designet og bygget med bærekraft i alle detaljer. I tillegg til den grønn teknologi, så er skipet det første i verden som er designet for å være helt uten engangsplast. Bærekraft er en viktig del av gjesteopplevelsen. Alt fra de håndplukkede medlemmene av Ekspedisjonsteamet til det nyskapende Amundsen Science Center vil en reise med MS Roald Amundsen gi gjestene en dypere forståelse for områdene vi seiler i, sier Skjeldam.

Hurtigruten fikk overlevert verdens første hybriddrevne cruiseskip fra Kleven verft i Ulsteinvik i forrige uke. Søsterskipet MS Fridtjof Nansen bygges samme sted, og skal seile jomfruturen i 2020.

PÅ VEI: "Roald Amundsen" på vei til sin første tur. FOTO: HURTIGRUTEN

- I verftsindustrien er det noen prosjekter som skiller seg ut. Dette er et av dem. MS Roald Amundsen er ikke bare det mest avanserte ekspedisjonsskipet i verden, men hun er også et premium cruiseskip med en rekke grensesprengende løsninger. Vi er utrolig stolte av skipet, som er et resultat av en storstilt laginnsats hos alle på Kleven verft og underleverandørene våre, sier prosjektleder Asbjørn Vattøy ved Kleven.

FAKTA OM ROALD AMUNDSEN:

Bygget: 2019 Kleven verft, Norge

Bruttotonn: 20.889

Lengde: 140 m

Bredde: 23,6 m

Dybde: 5,3 m – hva er dette på norsk?

Gjester: 530

Lugarer: 265

Crew: 151

Fart: 15 knop

Flagg: Norsk

Fasiliteter om bord inkluderer: Fullt utstyrt Science center, observasjonsdekk, evighetsbasseng, panorama-badstu, treningssenter, tre restauranter, barer, Explorer lounge, komfortable lugarer der mer enn halvparten har private balkonger.

 

 

Kilde: Pressemelding fra Hurtigruten

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093