23948sdkhjf

Transformator i grøfta

En transformator på 200 tonn på vei til Kvilldal Kraftverk havnet i grøfta da vogntoget veltet.

Det var sist fredag at et vogntog fra Statnett Transport fikk problemer i en sving på vei til Norges største kraftverk, Kvilldal Kraftverk i Suldal kommune. På hengerne hadde sjåføren en transformator på mer enn 200 tonn.

Vogntoget var ifølge NRK på vei opp fjellet da det gikk galt, og hele vogntoget veltet. Det skapte store trafikkale problemer, men man fikk etter hvert både vogntog og transformator opp på veien igjen.

– ABB er entreprenør på dette prosjektet og tar seg av undersøkelsene av hvordan dette har skjedd og om transformatoren er skadet, sa kommunikasjonsrådgiv er i Statnett, Gunnar Romsaas til NRK fredag.

Transformatoren skal brukes som landingspunkt for sjøkabelen som omtales som verdens lengste sjøkabel – North Sea-link. Den skal sikre kraftforbindelsen mellom Norge og England.

North Sea-link skal stå ferdig mellom 2017 og 2020, og ABB samarbeider med National Grid fra England om prosjektet. Kabelen vil få en kapasitet på 1400 megawatt.

Transporter som Statnett Transport foretar, er nøye planlagt til minste detalj. Når man ser på denne videoen forstår man hvorfor en transport av denne typen må planlegges nøye:

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.112