23948sdkhjf

Åpnet Havbrukssenteret

Onsdag denne uken åpnet Norway Royal Salmon sitt visningssenter i Alta.

Norway Royal Salmon (NRS) fikk høsten 2017 tillatelse fra Fiskeridirektoratet til å etablere et visningssenter for havbruk i Alta. Arbeidet med utformingen av senteret har tatt 1,5 år og nå er senteret klart for åpning – av det som blir det første visningssenteret for havbruk i Finnmark.

Det går fram av en pressemelding fra NRS.

Senteret, som har en prislapp på 25 millioner kroner, er lokalisert i Kunnskapsparken i Alta og har fått navnet «Laksens hus».

– Alta var et naturlig utgangspunkt for oss når ønsket å få muligheten til å etablere et slikt senter, sier Klaus Hatlebrekke, konserndirektør for forretningsutvikling i NRS.

NRS sitt kontrollsenter er flyttet til samme område i bygget, noe som gir gode muligheter for å se nærmere på fôring av fisk når været ikke tillater besøk ute på visningslokaliteten Mortensnes.

– Kunnskap er en nødvendig plattform for dialog og diskusjon. Vi skal by på faktabasert kunnskap og morsomme aktiviteter rundt ulike temaer om lakseoppdrett, også utfordringer vi jobber for å løse, og muligheter vi ser for fremtiden, sier Maria Sparboe, som er leder for «Laksens hus». Med seg har hun to unge pedagoger og en båtfører til visningssenterets passasjerbåt «Taifun».

- Vi gleder oss veldig til endelig å kunne ta imot besøkende til senteret og ute på visningslokaliteten Mortensnes i Altafjorden, avslutter Sparboe.

 

Kilde: Pressemelding fra Norway Royal Salmon

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
138 hos Easee permitteres
Fortsatt nedgang i råstål-produksjonen
Hydro leverer aluminium med nær null karbonfotavtrykk
iTec utvider mot vest med oppkjøp
Rec Solar starter opp igjen
Norautron-sjefen: - Verst for de som blir berørt
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.125