23948sdkhjf

Åpnet Havbrukssenteret

Onsdag denne uken åpnet Norway Royal Salmon sitt visningssenter i Alta.

Norway Royal Salmon (NRS) fikk høsten 2017 tillatelse fra Fiskeridirektoratet til å etablere et visningssenter for havbruk i Alta. Arbeidet med utformingen av senteret har tatt 1,5 år og nå er senteret klart for åpning – av det som blir det første visningssenteret for havbruk i Finnmark.

Det går fram av en pressemelding fra NRS.

Senteret, som har en prislapp på 25 millioner kroner, er lokalisert i Kunnskapsparken i Alta og har fått navnet «Laksens hus».

– Alta var et naturlig utgangspunkt for oss når ønsket å få muligheten til å etablere et slikt senter, sier Klaus Hatlebrekke, konserndirektør for forretningsutvikling i NRS.

NRS sitt kontrollsenter er flyttet til samme område i bygget, noe som gir gode muligheter for å se nærmere på fôring av fisk når været ikke tillater besøk ute på visningslokaliteten Mortensnes.

– Kunnskap er en nødvendig plattform for dialog og diskusjon. Vi skal by på faktabasert kunnskap og morsomme aktiviteter rundt ulike temaer om lakseoppdrett, også utfordringer vi jobber for å løse, og muligheter vi ser for fremtiden, sier Maria Sparboe, som er leder for «Laksens hus». Med seg har hun to unge pedagoger og en båtfører til visningssenterets passasjerbåt «Taifun».

- Vi gleder oss veldig til endelig å kunne ta imot besøkende til senteret og ute på visningslokaliteten Mortensnes i Altafjorden, avslutter Sparboe.

 

Kilde: Pressemelding fra Norway Royal Salmon

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079