23948sdkhjf

Sikret kjølesystem-kontrakt på kabelskip

VARD har gitt Ålesundsbedriften Hydroniq Coolers en kontrakt om å levere et skrog-integrert kjølesystem for sjøvann på et kabelfartøy som skal bygges for Prysmanian.

Det skriver subseaworldnews.com.

Ålesundsbedriften Hydroniq Coolers, som tidligere het Sperre Coolers, skal levere sitt egetutviklede kjølesystem basert på sjøvann som vil bli integrert i skroget under fartøyets hovedmotor. Marine kjølesystem blir benyttet for å redusere temparaturen i skipenes motorrom og andre hjelpesystemer ved bruk av sjøvann.

- Dette skal være et fartøy som skal være ett av de beste i verden i forhold til kabel-legging til sjøs. High-end-teknologi som er spesielt utviklet for subsea-operasjoner går hånd i hånd med redusert klimafotoavtrykk. Sett i denne sammenheng, er vårt «Hydroniq Rock» marine kjølesystem noe passer svært godt for dette fartøyet, fordi vårt system er svært energieffektivt, sier Inge Bøen, adm. dir. i Hydroniq Coolers.

Han legger til at kjølesystemet vil bli spesialdesignet for nettopp dette kabel-leggingsfartøyet, for blant annet å sikre at det blir så lav vekt som mulig og at det ikke tar for stor plass.

- Dette kombinert med at vedlikeholdskravet så å si er lik null, vil kostnadene bli kuttet kraftig, noe som gjør at sluttbrukeren kan operere på en mer profitabel måte, sier han.

Det nye kabel-leggingsfartøyet vil ha mulighet til å legge kabler på svært dypt vann – på mer enn 2000 meters dyp. Fartøyet blir 172 meter langt og kan ha et mannskap på 120 personer.

Farøyet er designet av Vard Design i Ålesund, og det skal være ferdig for leveranse fra Vard Brattevåg fjerde kvartal 2020. Skroget skal bli bygd hos Vard Tulcea i Romania.

Hydroniq Coolers vil levere kjølesystemet til Vard Brattvåg første kvartal neste år.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11