23948sdkhjf

«Fredsbenk» i aluminium

Med aluminium fra Hydro skal «fredsbenken» avdukes ved FNs hovedkvarter i New York i juli.

Med viktigheten av dialog som grunnlag for fred har Snøhetta, Hydro og Vestre sammen skapt «Fredsbenken» for Nobel Fredssenter. Benken, kalt The Best Weapon, er laget av aluminium fra Hydro.

Som et symbol på diplomati og dialog hyller installasjonen vinnere av Nobels fredspris og deres arbeid med å bringe mennesker sammen for å finne løsninger for fred. Inngravert på benken er Nelson Mandelas berømte sitat; «The best weapon is to sit down and talk» - det beste våpenet er å snakke sammen, som har gitt navn til installasjonen.  

– Som et internasjonalt industriselskap med virksomhet i over 40 land ser vi at tett dialog med samfunnene vi opererer i er selve grunnlaget for god og bærekraftig drift. Som en mangeårig partner for Nobels Fredssenter er vi også fornøyde med at aluminium fra Hydro kunne spille en sentral rolle i denne fredskunsten, sier konsernsjef Hilde Merete Aasheim i Hydro.  

Installasjonen vil stå utenfor FN-bygningen ut september, før planen er å flytte den tilbake til Oslo for en permanent plassering nær Nobel Fredssenter og Oslo rådhus, hvor Nobels fredspris deles ut hvert år.

NOBEL FREDSSENTER: Illustrasjon av fredsbenken "The Best Weapon" utenfor Nobels Fredssenter i Oslo. (ILLUSTRASJON: LARS TORNØE)

Målet er at benken skal skape diskusjon rundt viktigheten av samarbeid og dialog som grunnlag for sosial endring. Både Snøhetta og Vestre har som mål å lage bygg og møbler som skaper sosiale møteplasser. Benken er designet slik at de som sitter på den vil møtes på midten, og blir dermed oppmuntret til å snakke med hverandre. Aluminium, et robust og holdbart materiale, sikrer at benken kan oppmuntre til dialog i mange år fremover.    

– Fredsbenken symboliserer verdiene til Nobel Fredssenter og hyller Nelson Mandelas menneskelige idealer – kompromiss, dialog og medfølelse, sier Liv Tørres, direktør for Nobel Fredssenter. 

Avdukingen vil finne sted ved FNs hovedkvarter i New York på Nelson Mandela Day, 18. juli 2019.  

Fakta om fredsbenken:

  • Fredsbenken er bestilt av Nobels Fredssenter, designet av Snøhetta og laget av Vestre med aluminium fra Hydro. Prosjektet er støttet av den norske regjeringen.  
  • Fredsbenken vil i første omgang bli plassert foran FNs hovedkvarter i New York, hvor den vil bli avduket på Nelson Mandela Day, 18. juli 2019.  
  • I slutten av september 2019 er planen at benken sendes til Oslo for sitt permanente hjem.  
  • Benken er designet som en del av en sirkel som møter bakken på sitt laveste punkt. Buen gjør at de som sitter på den sklir tettere sammen. Dette enkle designelementet skaper en invitasjon til samtale.  
  • Installasjonen er laget av aluminium fra Hydro – et robust og holdbart materiale som vil sikre at benken kan romme samtaler i mange år fremover.  

Kilde: Pressemelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14