23948sdkhjf

Dansk selskap vil vokse i Norge

Dansk ingeniørgaselle med ambisiøs vekstplan – går inn i Norge som første steg.

Den danske ingeniørvirksomheten Process Engineering A/S, som akkurat har levert rekordtall, har lansert en ny vekststrategi fram mot 2023, hvor antall ansatte skal tredobles. Vekststrategien omfatter også etablering i utlandet, hvor første skritt er Norge.

Spesialkompetanse i prosessindustrien er etterspurt i særlig grad, og det kommer ingeniørvirksomheten Process Engineering til gode. Et rekordregnskap er nylig blitt offentliggjort, og nå setter rådgivervirksomheten i gang en ny vekst- og strategiplan fram mot 2023. Første steg er etableringen av en ny avdeling i utlandet, hvor Norge blir første skritt. Jan Kåre Nymoen har inntatt de nye lokalene i Oslo.

– Vår forrige strategiplan gikk ut ved nyttår, og der har vi blant annet nådd målet om 100 medarbeidere. Nå ser vi fram mot 2023, der vi skal være 300 medarbeidere i Process Engineering. 200 i Danmark og 100 i utlandet. Vi har en unik posisjon i Danmark med en rekke store kunder i porteføljen, og derfor er det naturlig, at vi nå tar vår kunnskap med videre til utlandet, sier administrerende direktør Poul B. Jakobsen. 

Det første land, som blir en del av vår utenlandssatsing, er Norge. Vi har allerede ansatt en daglig leder og åpner kontoret først i sommer. Hvis Norge som forventet blir en suksess, er det meningen, at vi også skal etableres i andre nærmarkeder som for eksempel Sverige, Nederland og Irland, fortsetter direktøren.

SATSER I NORGE: Danske Process Engineering og adm. dir. Poul B. Jakobsen satser på Norge. FOTO: PROCESS ENGINEERING

Hovedårsaken til at Process Engineering nå etablerer seg i Norge og potensielt andre steder i nærheten av Danmark, er, at industrien og virksomhetsmulighetene minner mye om deres hjemlige marked. I Norge er det eksempel en sterk meierisektor akkurat som i Danmark, og Process Engineering er allerede godt inne i dette markedet, da flere av Norges største virksomheter innen dagligvare- og fiskeindustrien allerede er i kundeporteføljen.

Ifølge Poul B. Jakobsen byr nabolandene på de samme forretningsmulighetene innen prosessindustrien, hvor Process Engineerings spesialkompetanse vil passe godt inn. Blant andet fordi en stor del av anleggsleverandørene fokuserer mer på å levere delelementer og ikke hele prosjekter. Det gir Process Engineering plass til å løse alle integrasjonsoppgaver mellom forskjellige enheter.

 

 

Kilde: Pressemelding fra Process Engineering

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.112