23948sdkhjf

Første HUGIN Superior-kontrakt

Kongsberg Maritime har signert sin første kontrakt for sin nye HUGIN Superior 6000-meter (AUV (selvkjørende undervannsfarkost).

Det var i desember i fjor at Kongsberg Maritime lanserte Hugin Superior i markedet, og den nye «versjonen» skal være enda bedre enn den tidligere versjonen HUGIN AUV.

Det komplette AUV-systemet vil bli levert i DNV-godkjente offshore-kontainere sammen med en bærbar versjon av Kongsbergs HiPAP 502 akkustisk posisjoneringssystem for enkel mobilisering om bord på fartøyer.

HUGIN Superior er utstyrt med den nye HISAS 1032 Dual Reciever «interferometric syntetic aperture sonar» (SAS), som dobler dekningsområdet i forhold til tidligere tilsvarende systemer, I tillegg gir den svært høyresolusjons bilder. AUV-systemet er også utstyrt med ekkolyd av nyeste sensor-generasjon for bunn-profilering, optimal bildekvalitet og magnetisk avlesning av havbunnen. All data som blir samlet inn vil bli lagret i et nettverk hvor deling og bytting kan foregå så raskt som det er mulig etter at undersøkelsen er gjennomført.

 

Kilde: Kilde: Subseaworldnews

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094