23948sdkhjf

Subsea 7 vant Sverdrup-kontrakt

Oljeserviceselskapet Subsea 7 har fått en betydelig kontrakt av Equinor for arbeid  på fase 2 på Johan Sverdrup, ifølge en melding torsdag.

På vegne av rettighetshaverne i Johan Sverdrup-lisensen, tildeler Equinor Subsea 7 kontrakten for undervannsrørledninger og tilhørende marine operasjoner i andre utbyggingstrinn i prosjektet. Dette øker andelen av kontrakter tildelt norske leverandører i fase to av Johan Sverdrup-prosjektet til 85 prosent.

– Leverandører i Norge har vist en betydelig omstillingsevne og konkurransekraft de siste årene, og sikret seg hele 70 prosent av kontraktene i første fase av Johan Sverdrup-utbyggingen. Med kontrakten tildelt i dag ser vi andelen i andre fase stige til 85 prosent, sier Peggy Krantz-Underland, anskaffelsesdirektør i Equinor. 

Første fase av Johan Sverdrup-utbyggingen nærmer seg nå 90 prosent ferdigstilt, med oppstart planlagt i november. Subsea 7 har i første fase hatt ansvar for leveranse og installasjon av en rekke undervannskomponenter og oppkobling av rørledninger på feltet.

I andre fase av prosjektet tildeles Subsea 7 kontrakten for leveranse og installasjon av rundt 100 km feltrørledninger og 25 rørsløyfer, installasjon av kontrollkabler samt marine operasjoner knyttet til undervannsarbeidet.

– Subsea 7 tildeles den siste store undervannskontrakten for Johan Sverdrup fase 2. Tildelingen bygger videre på gode erfaringer og læring fra første fase, og skal sikre kontinuitet og helhetlig utvikling av hele Johan Sverdrup-feltet. Dette gir oss et godt utgangspunkt for å styrke samarbeidet om sikkerhet, effektivisering og videre forbedring både i gjennomføringsfasen og senere i drift, sier Trond Bokn, prosjektdirektør for Johan Sverdrup-utbyggingen.

Subsea 7 beskriver kontraktsverdien som «betydelig», noe de definerer i intervallet mellom 150 og 300 millioner amerikanske dollar. Dette tilsvarer mellom 1,3 og 2,6 milliarder kroner.

 

 

 

Kilde: Pressemelding fra Equinor

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14