23948sdkhjf

Fra Siemens til Nortura

Tidligere adm. dir. i Siemens Norge, Anne Marit Panengstuen (56) blir konsernsjef i Nortura.

Panengstuen har 33 års fartstid fra Siemens, og de siste fem årene har hun ledet den norske avdelingen av Siemens som administrerende direktør. For noen uker siden ble det kjent at hun hadde sagt opp jobben i det tyske konsernet.

Nå kommer meldingen om at 56-åringen har fått ny jobb – som konsernsjef i Nortura. Hun begynner i stillingen 1. september. Hun er utdannet ingeniør og bedriftsøkonom, og har ledet Siemens og flere av divisjonene der gjennom krevende omstillinger, blant annet knyttet til digital transformasjon av selskapet, omstrukturering av organisasjonen og bygging av ny kompetanse.

Panengstuen sier hun går til oppgaven med ydmykhet og respekt for den rollen Nortura spiller i norsk landbruk.

– Jeg har stor ydmykhet for den rollen Nortura spiller for Norge, norsk verdiskaping og norsk landbruk. Nortura har et stort samfunnsoppdrag i å levere trygg, norsk mat fra norske bønder og friske dyr. Både som selskap og som merkevareleverandør tror jeg Nortura har konkurransefortrinn vi må dyrke fremover, uttaler Panengstuen.

– Det viktigste for meg blir å få på plass lønnsomheten i selskapet ved å se på hva som gir konkurransekraft i hvert eneste ledd i denne komplekse verdikjeden. I dette arbeidet må vi forvente at vi sammen gjør endringer for å sikre et sterkere og mer bærekraftig Nortura for fremtiden. Det er helt nødvendig for at vi også kan være innovative og utvikle forretningen og produktene fremover. – Vi må fortsatt samhandle godt med våre kunder, eiere og samfunnet rundt oss, og skal gjøre det gjennom mange stolte fagfolk, som jeg ser frem til å møte når jeg starter, sier den påtroppende konsernsjefen.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094