23948sdkhjf

Kineserne «invaderer» Nor-Shipping

Aldri før har det vært så mange kinesiske utstillere på Nor-Shipping.

Etter at det bilaterale forholdet mellom Kina og Norge ble normalisert for et par år siden etter den kjølige perioden i forbindelse med Nobels fredspris til dissidenten Liu Xiaobo, har kineserne igjen fått øynene opp for Norge som et interessant marked – og motsatt.

Det gir seg flere utslag, deriblant rekordhøyt antall kinesiske utstillere på Nor-Shipping, som går av stabelen på Norges Varemesse i Lillestrøm denne uka. TradeWinds skriver at 35 kinesiske bedrifter er påmeldt som utstillere og disse okkuperer 804 kvadratmeter. Det skal ifølge kilder være det største antall kinesiske utstillere på messen noen gang. Det finnes også en egen kinesisk paviljong med 11 utstillere i en av hallene. Alle utstillerne - de fleste av dem verft - på messen er statseide. Det er også meldt om flere kinesiske besøkende på messen.

Kinesiske verft har de senere årene fått flere norske kunder.

Kineserne satser stort flere steder i verden, og kanskje gjør de det ekstra mye nå når Donald Trump har inntatt det ovale kontor i Washington. Han har som kjent kjørt en hard linje mot Kinas økonomiske politikk, noe som blant annet har medført toll på flere varer fra kina. Dette kan bety at Kina må se seg om etter andre og nye markeder innen flere næringer.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125