23948sdkhjf

Kongsberg Maritime vinner Nor-Shippings 2023 Next Generation Ship Award

Hybridtankskipene som bygges for den danske tankskipsoperatøren Tärntank, med teknologi og ingeniørkunst levert av Kongsberg Maritime (KM), har vunnet 2023 Nor-Shipping Next Generation Ship Award.

Vinneren ble offentliggjort i Oslo Rådhus mandag i forbindelse med den pågående Nor-Shipping-messen.

"Banebrytende"

Nominasjoner og prisen går til fartøyer som er «banebrytende» for sin smarte, bærekraftige maritime drift». Arrangørene beskrev årets konkurranse som "intens".

 Tärntanks tre hybridtankere på 15 000 dwt kan operere på diesel, biodrivstoff eller metanol, og har vindstøtteteknologi pluss Tärntanks egen batteridrevne Hybrid Solution.

- Kongsberg Maritime leverte design, engineering og utstyr til fartøyene som bygges i Kina. KM-Tärntank-prosjektet slo tre andre kandidater, som ble valgt ut av en internasjonal jury som inkluderte prispresident Remi Eriksen, konsernsjef og administrerende direktør, DNV.

- Svært stolt

- Med tanke på hvor sterke alle bidragene var for årets pris, er jeg ekstremt stolt over prestasjonen vår. Denne prisen er et vitnesbyrd om at KMs løsninger for utslippsreduksjon leder an, og tilbyr redere virkelig effektive og konkurransedyktige metoder for å nå sine bærekraftsmål, sier Lisa Edvardsen Haugan, leder i Kongsberg Maritime

De nominerte fartøyene ble vurdert på tvers av nøkkelkriteriene energieffektivitet, innovasjon, egnethet og fleksibilitet, teknologiutnyttelse, sikkerhet og sikkerhet og miljømessig bærekraft. I år var det tre av fire bidrag som inneholdt vindstøtteteknologi.

Redusere karbonutslippet

De nye Tärntank-tankskipene vil redusere karbonutslipp ved å bruke en kombinasjon av rene teknologier. Vindstøtteteknologien alene forventes å redusere utslippene med opptil 19 prosent. De nye fartøyene skal ha en energieffektivitetsdesignindeks nær 40 prosent under 2025 fase 3-kravene.

Kilde: Pressemelding fra Kongsberg Gruppen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11