23948sdkhjf

Studentdagen: Møteplassen for studenter og næringen

Havbruksnæringen ønsker å tiltrekke seg de beste unge talentene. For at næringen skal få påfyll av ung kunnskap og utvikle seg videre, arrangeres også i år Studentdagen som en del av Aqua Nor. 

Brohode Havbruk 2050, NTNU Oceans, Stiftelsen Nor-Fishing og samarbeidspartnere inviterer utstillere og studenter til et spennende program på messens siste dag, fredag 23.august.

Din bedrift inviteres til å delta aktivt på årets studentdag for å bli bedre kjent med nysgjerrige studenter.

– Fremtidens utfordringer krever nye synspunkter og teknologikompetanse. Derfor arrangerer vi denne møteplassen for å vise morgendagens arbeidstakere mulighetene som finnes i bransjen, forteller prosjektleder for Brohode Havbruk 2050 ved NTNU Oceans, Alexandra Neyts.

Studentdagen starter i teltet, hvor studentene samles til et seminar om bransjen. Her vil de som har gjennomført studentoppgaver i samarbeid med en bedrift, eller som allerede har en jobb i næringen, dele sine erfaringer fra en stadig voksende og mer profesjonalisert bransje.

– Det gir både inspirasjon og oversikt over hva næringa kan tilby og kunnskapen det er behov for nå og i fremtiden. Seminaret varer i én time og etterpå blir det mulighet for å besøke stander, utdyper prosjektlederen.

På årets Studentdag er det også planlagt et oppgaveseminar. Her får utstillere møte faglærere og studieveiledere for å diskutere mulig samarbeid om studentoppgaver og internships.

– Under oppgaveseminaret har bedrifter som er interessert mulighet til å høre om nye studentoppgaver og hekte seg på som mentor eller samarbeidspartner, sier Neyts.

Alle utstillere oppfordres til å ta imot studenter på sin stand denne dagen for å gi dem informasjon om mulighetene i sin virksomhet, enten det er gjennom oppgave, internship, jobb eller andre former for samarbeid.

– Dagen før, altså torsdag 22.august, deler vi ut klistremerker til utstillerne som har lyst til å møte studentene. Merket gir studenter en lavere terskel for å ta praten på stand, forklarer Neyts.

Hun fremhever at også Forskningstorget – som samler alle universiteter og forskningsinstitusjoner i Norge, er tilstede på årets Aqua Nor. På torget blir det også et mini-seminar rettet mot studenter som vil vises som en del av programmet.

Etter stand-besøk, samles studentene som har vært med gjennom hele dagen og representanter fra næringa til «happy hour» og mingling. Her blir det blant annet trekning av premie blant de mest ivrige studentene.

Neyts understreker at Studentdagen er åpen for alle på tvers av studieretning, og at et samarbeid mellom teoretisk og realkompetanse må til for å møte fremtidens utfordringer.

– Dette er blant de største havbruksmessene i verden, med særlig fokus på teknologileverandørene – altså en unik mulighet for studentene til å bli kjent med sektoren. Aqua Nor bringer sammen kompetanse og teknologiske muligheter, som vil bidra til å videreutvikle en næring i stor vekst.

Noen av de mest aktuelle problemstillingene i næringen er for tiden knyttet til digitalisering, automatisering og nye krav til bærekraftig utvikling.

– Næringas utfordringer kan angripes av studenter fra ulike studieretninger. Vi ser det allerede i utviklingskonsesjoner, hvor løsninger og innfallsvinkler tiltrekker seg fagretninger som kanskje tidligere ikke har vært så sterkt representert. For oss er det viktig å vise frem bredden av både studentmassen og bransjeteknologien, avslutter hun.

 

Kilde: Pressemelding fra Aqua Nor

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.269