23948sdkhjf

British Steel slås konkurs

Så er det klart: Samtalene med den britiske regjeringen om å redde British Steel fra konkurs mislyktes. Det betyr at selskapet settes under administrasjon.

Det melder flere britiske medier onsdag, etter at det ble kjent at Storbritannias nest største stålprodusent, skulle i samtaler med regjeringen for å unngå konkurs tirsdag. Disse samtalene førte ikke fram, så nå settes British Steel under administrasjon, som det så fint heter.

NTB skriver at de aller flest ansatte i selskapet har sitt daglige virke ved selskapets anlegg i Scunthorpe øst i England. Totalt har stålprodusenten 5000 ansatte. I tilleg kan 20.000 andre jobber stå i fare hos ulike underleverandører, deriblant i Nederland og Frankrike.

British Steel eies av investeringsselskapet Greybull. Fra selskapets side skyldes den vanskelige situasjonen det har havnet i det de kaller «brexi-relaterte saker». Flere medier melder at uklarheten rundt brexit, har ført til at mange kunder er blitt skeptiske til framtidige leveranser for den store stålprodusenten i England.

Den britiske regjeringen lovet tirsdag at alle steiner skulle snus for å hjelpe det som er landets nest største stålprodusent, men har avvist opposisjonens krav om at selskapet må nasjonaliseres.

Både British Steel og selskapets låntagere sa at de var forberedt på at selskapet ble satt under administrasjon av konsulentselskapet Ernst & Young allerede onsdag.

Tidligere i mai greide British Steel å sikre et statlig lån på 120 millioner pund for å dekke kostnadene til EUs system for klimakvoter, skriver NTB.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094