23948sdkhjf

NKT med storkontrakt for Equinor

Equinor har tildelt NKT en kontrakt verd om lag 29 millioner Euro for å koble sammen olje- og gass-plattformene Gina Krog og Johan Sverdrup 2 i Nordsjøen.

Det skriver Subseaworldnews.

Arbeidet er et såkalt «turnkey-prosjekt», og går ut på å levere og installere 62 km med132 kV AC XLPE høyspent-kabler mellom de to plattformene. NKT har allerede fått kontrakten med å gjøre det samme med å føre kabler fra Johan Sverdrup 2 til land. Nå skal altså Gina Krog-plattformen knyttes sammen med Johan Sverdrup 2.

- Jeg er svært godt fornøyd med at vi med denne avtalen kan fortsette det nære samarbeidet vi har hatt med Eqinor for å redusere belastningen på miljøet ved å sørge for at olje- og gass-produksjonen kan få strøm land, sier Andreas Berthou i NKT. Han er blant annet ansvarlig for HV-løsninger i selskapet.

- Ved å forbinde de to plattformene sammen bekrefter vi vår sterke posisjon i markedet som en totlalleverandør av høykvalitetskabler til olje- og gass-sektoren, som har sterkt fokus på å redusere CO2-utslipp, fortsetter Berthou.

Han legger til at NKT med dette befester sin posisjon som en av de mest effektive leverandører til offshore-installasjoner ikke minst takket være selskapets eget kabelleggingsfartøy «NKT Victoria».

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094