23948sdkhjf

Vellykket møte mellom industri og universitet

Om lag 50 deltok på «industry-science meetup» på Universitetet i sørøst-Norge (USN) tirsdag.

Det var andre gang at Energy Valley inviterte til et felles plattform-møte hos USN. Klusteret ser de positive fordelene det er ved å inngå samarbeid med akademiske miljøer for å utvikle teknologi og utveksle kunnskap som kan komme medlemmene til gode.

Det var flere temaer på tirsdagens møte hos USN i Drammen: Bølgekraft, subsea energilagring, hydrogen-lagring og batteri-utvikling. Ulike professorer ved USN fikk anledning til å presentere hva de driver med av forskning, som kan være aktuelt å inngå samarbeid med for mange av klusterets medlemmer.

Professor Elisabet Syverud holdt et innlegg om et pilotprosjekt ved en ungdomsskole i Kongsberg der solcellepanler, batteribruk og hydrogen-lagring sto sentralt.

FARER: Professor Dag Bjerketvedt fra USN holdt foredrag om farene ved hydrogen og LI-batterier på møtet i Drammen. FOTO: MORTEN DAHL

En annen professor, Dag Bjerketvedt ved USNs avdeling i Porsgrunn holdt et interessant foredrag om farene ved bruk av hydrogen og LI-batterier, mens EU-rådgiver ved UNS, Espen Johansen, fortalte om hvordan universitet i sørøst-Norge jobbet mot EU og hvilke programmer som kan være aktuelle for klusterets medlemmer å ha et samarbeid om. Universitet er også behjelpelig med å guide bedrifter inn i EU-forskningens jungel av nettsider og prosjekter. Også representanter fra Fred Olsen Bolt Sea Power og batteriprodusenten Schive holdt foredrag.

Etter pause var temaet i større grad rettet mot hvilke datamuligheter som finnes for industrien. I den forbindelse holdt Tor Erik Jensen og Christian Hovden – begge fra USN – et spennende innlegg om bemannede autonome overflateskip (MASS).

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094