23948sdkhjf

Starter også opp igjen Albras

Albras i Brasil er Hydros aluminiumsverk, og ligger ikke langt unna aluminaraffineriet Alunorte. Som kjent klargjorde en domstol i Brasil at Hydro igjen kunne starte opp produksjonen ved Alunorte mandag. Tirsdag kveld melder det norske selskapet at man har bestemt seg for å gjenoppta full produksjon også ved Albras.

Albras har også gått for halv maskin det siste året, fordi dette verket er avhengig av alumina fra Alunorte. Dette verket har som kjent ikke vært i full drift det siste året grunnet et utslipp av ubehandlet regnvann fra anlegget etter et kraftig regnvær i februar i fjor. Men nå ser det altså ut til at Hydro igjen kan starte med full produksjon ved begge anleggene.

I en melding tirsdag kveld skriver Hydro at «prosessen med å gjenoppta full produksjon ved Albras vil bli igangsatt umiddelbart. Anlegget forventes å produsere på full kapasitet i løpet av andre halvår 2019».

Albras har en kapasitet på 460.000 tonn primæraluminium i året, og eies med 51 prosent av Hydro. Resten eier Nippon Amazon Aluminum Co. Ltd.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08