23948sdkhjf

Gigant møter i retten for krenkelse av patent

I dag, mandag 13. mai, starter saken som «lille» Subsea Solutions har anlagt mot giganten Siemens. Førstnevnte mener at Siemens har krenket patentet deres.

Subsea Solutions er et gründerselskap med utgangspunkt fra Sola i Rogaland, og selskapet har ifølge Teknisk Ukeblad (TU) hatt en sak gående med Siemens i flere år. Mandag møttes de to partene i Oslo Tingrett. I 2015 ble det ble blant annet gjennomført en razzia i Siemens lokaler, etter initiativ fra subsea-gründerne. Her ble de ikke funnet avvik.

Subsea Solutions advokat har tidligere forklart til TU at selskapet mener Siemens har bygget en modul for levetidsforlengelse som krenker Subsea Solutions’ patent. Siemens på sin side mener det ikke er grunnlag for påstandene fra de norske gründerne.

Teknologien som saken dreier seg om en løsning som leverer hydraulisk kraft på havbunnen – en Subsea Hydraulic Power Unit – SHPU.  Ifølge TU fikk Subsea Solutions patent på dette i 2011, og det er dette patentet selskapet anfører at Siemens har brutt. Subsea Solutions krever to ting: Det ene er et forbud mot å selge løsninger som krenker patentet deres, og det andre er at de krever erstatning fra Siemens. Det går også fram av rettsdokumentene at de vil vurdere å anmelde Siemens for brudd på markedsføringsloven.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063