23948sdkhjf

Cyber-angrepet kostet Hydro nær 500 millioner kroner

Cyber-angrepet den 19. mars er antatt å ha kostet Hydro nærmere 500 millioner kroner. Det viser selskapets oversikt over første kvartal i år.

– Cyber-angrepet som rammet oss den 19. mars har påvirket hele den globale organisasjonen, og det er Extruded Solutions som har vært hardest rammet både med tanke på driftsproblemer og økonomiske tap, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg, som tilføyer at den samlede økonomiske effekten av cyber-angrepet er beregnet til 400-450 millioner kroner i første kvartal. Hydro har inngått gode forsikringer mot cyber-angrep hos anerkjente forsikringsselskaper.

Les også: Signerte aluminiumskontrakt verdt 100 millioner

– Vi har sett en utvikling i Brasil i det siste som viser at vi nærmer oss en løsning når det gjelder produksjonsbegrensningen ved Alunorte, selv om tidspunktet fortsatt er usikkert, sier Brandtzæg. Den 12. april sendte Hydro og Ministerio Publico inn en felles begjæring til den statlige domstolen i Brasil med søknad om å oppheve produksjonsbegrensningen. Begjæringen blir nå behandlet av retten.

Hydro kunngjorde 12. april at selskapet har utsatt den fullstendige rapporten for første kvartal til 5. juni som følge av cyber-angrepet. Foreløpige data viser at det eksterne salgsvolumet i Extruded Solutions, som ble hardest rammet av cyber-angrepet blant forretningsområdene, gikk ned til 333.000 tonn i første kvartal, sammenliknet med 362.000 tonn i samme kvartal i fjor. Extruded Solutions fokuserer på sin «verdi foran volum»-strategi, og hadde planlagt et noe lavere volum for kvartalet sammenliknet med tilsvarende kvartal året før i forkant av cyber-angrepet, som reduserte de faktiske volumene ytterligere.

Hydros øvrige forretningsområder, Bauxite & Alumina, Primary Metal, Rolled Products og Energy, har kunnet produsere på tilnærmet normalt nivå til tross for angrepet, selv om dette har vært basert på arbeidsintensive midlertidige løsninger og manuelle prosedyrer.

I løpet av første kvartal kjøpte Extruded Solutions både det tyske pulverlakkeringsselskapet MGB og den resterende eierandelen på 50 prosent i Technal Middle East, som en videreføring av strategien om selektiv vekst i nisjemarkeder. Som kunngjort den 23. april har Hydro inngått en avtale med det amerikanske justisdepartementet (Department of Justice) i forbindelse med etterforskningen av testresultater ved Extruded Solutions anlegg i Portland. Etterforskingen ble igangsatt før Hydro overtok eierskapet i Sapa og gjelder hendelser før 2015.

Hydro opprettholder sin forventning om at det globale markedet for primæraluminium vil gå i underskudd for året 2019, med fortsatt makroøkonomisk usikkerhet.

Hydro oppsummerer første kvartal slik:

  • Hilde Merete Aasheim tar over som Hydros nye konsernsjef fra 8. mai
  • Cyber-angrepet den 19. mars er antatt å få en økonomisk effekt på 400-450 millioner kroner i første kvartal
  • Alunorte og Ministerio Publico med felles begjæring om å oppheve produksjonsbegrensningen
  • Totalt 800 millioner euro plassert i senior usikrede obligasjoner
  • Avtale inngått med det amerikanske justisdepartementet (DOJ) i forbindelse med etterforskning av hendelser før 2015 av et Extruded Solutions-pressverk i USA
  • Extruded Solutions overtar to selskaper i byggsystemer-segmentet
  • Det globale markedet for primæraluminium ventes å gå i underskudd i 2019, fortsatt makroøkonomisk usikkerhet

 

Kilde: Hydro

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079