23948sdkhjf

Subsea Valley blir Energy Valley

Når messekonferansen Energy Connected åpner dørene i dag kl 9.00 vil Subsea Valley være historie. Fra nå av vil klyngen hete Energy Valley.

- Dette er en naturlig utvikling for våre medlemmer. Vi ser at stadig flere av våre medlemmer har fokus også på andre bransjer enn olje og gass, og da spesielt mot offshore vind og fornybar energi. Da er det naturlig at vi også skifter navn, sier daglig leder Preben Strøm i Energy Valley - tidligere Subsea Valley.

Klyngen med 200 medlemmer startet allerede i 2016 en prosess med å se på et mulig navnebytte, fordi bransjen som klyngen primært jobbet mot var i sterk endring, og man ønsket å gå inn i andre bransjer, spesielt energinæringen.

- Men vi ønsket ikke å trykke navnet ned over hodene på våre medlemmer, men ønsket i stedet at disse skulle fremme et ønske om navneendring. Med Statoils navneskifte til Equinor og Aker Solutions’ inntreden i offshore havvind, er det naturlig for oss å lansere det nye navnet på messekonfansen Energy Connected, sier Strøm.

ANNONSE: I en annonse i Dagens Næringsliv i dag ble navneskiftet lansert onsdag.

Han sier at navnebytte er også et signal utad i markedet om at bedrifter som primært jobber mot energi-bransjen også nå kan bli med i klyngen, noe som betyr at klyngen kan få flere medlemmer.

- Vi skal være med å utvikle de grønneste løsningene i forhold til karbonreduserende teknologi og fornybar teknologi, sier han.

- Hva forventer du av årets messekonferanse?

- Jeg forventer at de som deltar enter som utstillere eller besøkende får faglig påfyll.Vi har et sterkt faglig program i år. I tillegg er Energy Connected en sosial arena der folk fra bransjen kan møtes. Vi skal blant annet servere 7000 kopper med kaffe de to dagene messen varer, svarer Preben Strøm.

STAND: Metal Supply og Nordiske Meder deltar på Energy Connected. FOTO: MORTEN DAHL

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078