23948sdkhjf

Skal investere 3,6 milliarder på norsk sokkel

En gladmelding til alle norske leverandører til oljebransjen: Neptune Energy skal investere for 3,6 milliarder kroner på norsk sokkel i år.

Det er Sysla.no som skriver dette. Investeringene som er planlagt i år er 152 prosent høyere enn sammenliknet med investeringene for 2018, skriver nettstedet, som legger til at norsk sokkel er et av selskapets viktigste satsingsområder. Den britiske aktøren kom inn på det norske markedet i fjor, etter å ha kjøp opp Engies olje- og gassvirksomhet. Dette var et fransk selskap.

Neste år skal det altså investeres for om lag 3,6 milliarder kroner på norsk sokkel. Blant prosjektene finner vi Duva og P1, som Technic FMC for et par dager siden fikk en kontrakt på og et nærmere samarbeid med Neptune med. Også Fenja-utbyggingen ligger i Neptunes armer nå, skriver Sysla videre. Neptune er også partner i Njord-feltet, som også skal oppgraderes.

– Ved å redusere kostnadene, modne frem nye ressurser og samtidig sette i gang nye utbyggingsprosjekter er selskapet rustet for ytterligere vekst i Norge, uttaler Norgessjef Odin Estensen i en melding.

I tillegg til nye prosjekter går pengene til å bore utviklingsbrønner på en rekke av Neptunes partnerfelt, samt to letebrønner.

Neptune Energy presenterte onsdag også sine finansielle resultater. I Norge hadde selskapet i fjor et resultat før renter, skatt, nedskrivinger, avskrivninger og letekostnader på 8,8 milliarder kroner. Snittkostnaden pr produsert fat var sju dollar.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078