23948sdkhjf

Furnes solgt til dansker

AVK Group kjøper Furnes Jernstøperi AS, Øyhovden Trading AS og Randers Jernstøperi AS.

Øyhovden Invest AS har i dag inngått avtale om salg av Furnes Jernstøperi AS til det danske industrikonsernet AVK Group. I salget inngår også de datter- og søsterselskaper som er tilknyttet operasjonen til Furnes Jernstøperi AS. 

Gjennom 40-års aktivt eierskap har familien Øyhovden vært sentral i utviklingen av Furnes Jernstøperi AS. Med hensyn til et framtidig generasjonsskifte, har familien hatt som ambisjon å finne en ny, langsiktig eier av virksomheten. Familiens ønske har således vært å overgi stafettpinnen til en industriell aktør som støtter opp under Furnes Jernstøperi AS sin virksomhet og som vil videreføre et ansvarlig eierskap.

Familien er derfor godt fornøyd med at man har kommet til enighet med AVK Group, hvilket oppleves riktig både i forhold til mennesker, kompetanse, energi og ønske om fortsatt langsiktig utvikling av virksomheten.

AVK Group er en internasjonal og solid industriell aktør, med et verdiperspektiv som dagens eiere kjenner seg igjen i. Øyhovden Invest AS har derfor stor tro på at selskapet vil fortsette den gode utviklingen som har vært vist i de senere år.

Furnes Jernstøperi AS ble etablert i 1958 i Brumunddal og flyttet til Stange kommune i 1967, og er i dag en produsent i verdensklasse av kumlokk og tilhørende produkter.  Virksomheten har siden 2016 vokst fra en omsetning på 234 millioner kroner til 310 millioner kroner i 2018, med solide økonomiske resultater. 

Kilde: Pressemelding

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079