23948sdkhjf

Tre mistenkte etter fregatt-kollisjonen

Dagen etter at det ble gjennomført en rekonstruksjon av fregatt-kollisjonen i Hjeltefjorden, kom meldingen om at tre nå er mistenkte i saken.

Tidligere har en los på tankskipet «Sola TS» vært mistenkt, men nå opplyser Vest politidistrik til NRK at ytterligere to er mistenkte. Det er vaktsjefen på KNM «Helge Ingstad» og en ansatt på Fedje trafikksentral. Vaktsjefen på fregatten skal ha vært på brua da ulykken inntraff. Det er ikke oppgitt at rekonstruksjonen er årsak til at ytterligere to er mistenkte etter kollisjonen og forliset.

NRK skriver videre at ingen i saken er siktet ennå. Politiet skal ha gjennomført om lag 60 avhør i forbindelse med kollisjonen i november.

Losen på «Sola TS» er mistenkt for brudd på navigasjonsreglene, blant annet om skipet lå riktig i farvannet og ga riktig signal til fregatten som kom imot. Vaktsjefen på KNM «Helge Ingstad» er mistenkt for noe av det sammen, men også om han uaktsomt har forårsaket en skade som lett kunne føre til tap av menneskeliv, som det heter.

Det var natt til 8. november i fjor at at KNM «Helge Ingstad» kolliderte med tankskipet i Hjeltefjorden i Øygarden kommune utenfor Bergen. Mannskapet på fregatten skal ha forklart at de ikke klarte å skille lysene mellom tankskipet og Stureterminalen.

Det skulle gå fire måneder før fregatten ble hevet i en komplisert bergingsaksjon. Denne operasjonen skal ha kostet 640 millioner kroner

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063