23948sdkhjf

Fregatt-kollisjonen skal gjenskapes

I natt skal Havarikommisjonen gjenskape kollisjonen mellom KNM «Helge Ingstad» og tankskipet TS «Sola».

Sistnevnte fartøy vil delta i rekonstruksjonen som skal finne sted natterstid slik at forholdene blir mest mulig likt den katastrofale natta for fem måneder siden. Ett av KNM «Helge Ingstad»s søsterfartøy vil også delta i rekonstruksjonen.

Det er NRK som skriver dette. Man gjennomfører en slik rekonstruksjon for å få et ytterligere bedre bilde og en bedre situasjonsforståelse av hva som gikk galt i Hjeltefjorden i november i fjor. Havarikommisjonen vil ha ansatte om bord i fregatten, og trolig også på tankskipet. NRK skriver at Politiet, Sjøforsvaret, Kystverket, Equinor og rederiet som eier tankskipet skal delta i rekonstruksjonen.

Havarikommisjonen uttaler at de har en god oversikt over hva som skjedde i november, men at noe arbeid gjenstår for å få det hele og fulle bildet. Lysforholdene blir viktige når rekonstruksjonen skal finne sted fordi mannskapet på brua på fregatten har opplyst at de ikke klarte å skille lysene på Stureterminalen og tankskipet.

TS «Sola» ligger nå ved Stureterminalen og skal seile natt til 2. april, og kan derfor «være med på» på rekonstruksjonen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094