23948sdkhjf

Ny utbygging ved Grieg-feltet i Nordsjøen

Onsdag denne uken mottok Olje- og energidepartementet Lundins planer for utbyggingen av et nytt felt i Nordsjøen.

Lundin er operatør for feltet, som har fått det foreslåtte navnet Solveig. Selskapet overleverte utbyggingsplanene på vegne av rettighetshaverne i Solveig. Investeringene er beregnet til 6,4 milliarder kroner, og utbyggingen består av en undervannsutbygging tilknyttet Edvard Grieg-plattformen.

- Jeg er svært glad for at selskapene ønsker å bygge ut Solveig-feltet. Denne utbyggingen er viktig for å opprettholde produksjonen og øke verdiskapingen i området rundt Grieg-feltet. Solveig-feltet vil bidra med store verdier til fellesskapet gjennom å utnytte allerede etablert infrastruktur, sier olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (FrP) i en melding fra regjeringen.

Planen er å bygge ut Solveig-feltet som et undervannsanlegg knyttet opp til Edvard Grieg-plattformen.

Ifølge meldingen fra regjeringen består feltet av tre produksjonsenheter og to vanninjektorer. Utvinnbare reserver er anslått til om lag 57 millioner fat oljeekvivalenter. Planlagt produksjonsstart er i 2021.

Totalt er investeringene i utbyggingen anslått til å være på 6,4 milliarder kroner. Over 60pst er forventet av norsk innhold av operatøren, som betyr 4000-5000 årsverk i utbyggingsfasen.

- Prosjektet understreker lønnsomheten og konkurransevnen til norsk sokkel. Nye utbygginger gir store muligheter til mer arbeid for vår konkurransedyktige leverandørindustri til glede for ansatte, deres bedrifter og lokalsamfunn og storsamfunnet, sier Freiberg i en melding.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.098