23948sdkhjf

Hackerangrep koster Hydro dyrt

NTB skriver tirsdag at cyberangrepet som Hydro ble utsatt for ei uke siden, har kostet konsernet 350 millioner kroner.

Samtidig på sine hjemmesider skriver Hydro at selskapet ei uke etter at de ble utsatt for et cyberangrep, går det meste av produksjonen på normal kapasitet. I Extruded Solutions, forretningsområdet som er mest berørt, er produksjonen nå på 70-80 prosent, med unntak av forretningsenheten Building Systems, hvor produksjonen står nesten stille.

Hydros globale IT-organisasjon jobber kontinuerlig sammen med eksterne ressurser for å løse situasjonen. Hydro er nå over i en gjenopprettingsfase etter angrepet, og tilbakefører gradvis selskapets IT-systemer på en trygg og sikker måte for å sikre fremgang mot en normalisert driftssituasjon, samtidig som konsekvensene for ansatte, produksjon, kunder, leverandører og andre partnere begrenses.

Hydro har rapportert cyberangrepet til Kripos og samarbeider med relevante myndigheter, blant annet Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM).

Det er ennå for tidlig å gi en detaljert oversikt over de finansielle effektene av angrepet. Basert på en foreløpig evaluering er den estimerte finansielle effekten for den første hele uken etter cyberangrepet på rundt 300-350 millioner kroner. Det meste av dette kommer fra tapte marginer og volum i forretningsområdet Extruded Solutions.

Hydro har en robust cyberrisikoforsikring hos anerkjente forsikringsselskaper, med AIG som hovedforsikrer.

Operasjonell status

Energy: Produksjon som normalt

Bauxite & Alumina: Produksjon som normalt

Primary Metal: Produksjon som normalt, men med høyere grad av manuell drift

Rolled Products: Produksjon som normalt, men med høyere grad av manuell drift

Extruded Solutions: Tirsdag 26. mars produserer Extruded Solutions med en samlet produksjon på 70-80 prosent av kapasiteten i de tre forretningsenhetene Extrusion Europe, Extrusion North America og Precision Tubing. I enheten Building Systems står driften nesten stille. Basert på nåværende fremgang er det en forventning om at Building Systems gradvis vil kunne øke produksjon og forsendelser i løpet av uken.

 

Kilde: Hydro

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11