23948sdkhjf

Ny Torghatten-ferje gikk på grunn

En av de nye ferjene på sambandet Halhjem-Sandvikvåg gikk på grunn og er tatt ut av trafikk inntil videre.

Problemene for Torghatten Nord, som tok over driften av ferjesambandet på E139 Halhjem-Sandvikvåg, fortsetter. Først ble de hypermoderne hybridferjene utsatt fra verftet i utlandet. Det førte til at ferjeselskapet, som tok over strekningen fra Fjord1, måtte sette inn «vikarferjer» på den sterkt trafikkerte strekningen.

Det førte til en rekke forsinkelser og ikke minst kanselleringer av avganger. Så mange at Vegvesenet ila selskapet en bot.

Natt til onsdag gikk MF «Huftarøy», som er en av de splitter nye ferjene på sambandet, på grunn, og ble tatt ut av drift.

– «Huftarøy» hadde en grunnberøring med en av propellene inne i Sandvikvåg i tirsdag kveld, sier Fredrik Moe, driftssjef i Torghatten Nord til Bergens Tidende.

Avisa skriver at biler og passasjerer ble satt av i Sandvikvåg etter grunnstøtingen. To avganger måtte kanselleres som følge av uhellet.

Ferja skal nå på verksted, et sted den også var på sist helg – sammen med den andre nye ferja. Ifølge avisa Sunnhordland, fikk MF «Huftarøy» problemer med propellene i helgen, og måtte til verksted da også. Det er usikkert når fjera vil være tilbake i drift igjen.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079