23948sdkhjf

Første stålet i P2-prosjektet kuttet

I tråd med thailandsk tradisjon, og nå også i god Aibel-tradisjon, velsignet thailandske munker kuttingen av det første stålet i en høytidelig seremoni fredag 8. mars.

Seremonien markerer en viktig milepæl i Aibels største prosjekt noensinne.

- Seremonien markerer buddhistisk tro og er samtidig en oppmuntring til indre motivasjon når vi starter noe nytt. P2-prosjektet er en stor utfordring og derfor er det viktig at vi oppmuntrer og motiverer hverandre som ett lag og går i samme retning, forklarer Aibels byggeleder på MSF-modulen i Thailand, Suriya Phojit.  

- Dette var en høytidelig og verdig markering på byggestarten av et stort og komplekst prosjekt. Samtidig var det veldig interessant å se hvordan de kulturelle forskjellene mellom Thailand og Norge kommer til syne. Jeg tror vi har mye å lære av hverandre med tanke på meditasjon og tid for ettertanke versus utålmodighet, hurtige avgjørelser og stor fart. Jeg ser frem til fortsettelsen, sier Ståle Nordal, Equinors prosjektdirektør for P2-prosjektet.

Seremonien ble holdt hos Deeline, Aibels underleverandør, like utenfor Pattaya. Den startet kl. 7 om morgenen med røkelse, messesang, velsignelse med hellig vann og ofring av mat.

Både ledelse, ansatte, kunder og leverandører var til stede for å overvære begivenheten. Her poengterte både Aibel og Equinor i sine taler at tett samarbeid og «ett team»-mentaliteten har vært avgjørende for suksessen i Johan Sverdrup så langt.

- Tildelingen av P2-prosjektet er et resultat av den fantastisk innsatsen og samarbeidet som ble lagt ned gjennom arbeidet med fase 1 og boreplattformen, sa konsernsjef i Aibel, Mads Andersen.

TALTE: Aibels prosjektdirektør for P2-prosjektet, Stig Jessen. FOTO: AIBEL

I de neste to årene vil det være i overkant av 2.800 personer engasjert i prosjektet i Thailand, hvor Aibel er klar til å yte den innsatsen som kreves.

- Det er klart at dette er både et omfattende og komplisert prosjekt, men vi har gjort dette før. Vi er veldig stolte over tidligere leveranser og klar for å ta tak i nye utfordringer, sier Harald Revheim, som leder byggearbeidet i Thailand med ansvar for ferdigstillelse av MSF-modulen, fakkelbommen og broen som skal forbinde P2 med stigerørsplattformen.

- Vi vet det vil bli mye hard jobbing, men vi er ydmyke overfor utfordringen, avslutter Stig Jessen, prosjektdirektør for P2 i Aibel. 

Kilde: Aibel

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094