23948sdkhjf

Åpner ny hall – mer miljøutslipp

Når Hydro neste år gjenåpner sin nye produksjonslinje på Husnes-verket, vil miljøutslippene øke.

Det var i fjor høst at Hydro bestemte seg for å gjenåpne den såkalte Hall B på Husnes. Den har vært stengt siden 2009. Endringer i det globale aluminiumsmarkedet er årsaken til at Hydro nå igjen vil ha produksjon i Hall B. Hydro skal investere 1,4 milliarder kroner i hallen, og selskapet er klar på at det vil øke miljøutslippene. Dette skriver E24.

De økte miljøutslippene kommer til tross for at Mijødirektoratet i en melding skriver at «De økte utslippene av fluorider kan gi økte miljøeffekter, bedriften vil få krav til å følge opp dette».

Den nye hallen vil gi økte utslipp av fluor og svovel, og i tillegg har Hydros datterselskap Sør-Norge Aluminium også søkt om å få øke utslippet av støv.

Hydro Husnes er ifølge E24 den fjerde største aluminiumprodusenten i Norge målt etter produksjonskapasitet. Det har to haller, A og B, hver med 200 elektrolyseceller.

I en melding til Miljødirektoratet påpeker industrigiganten at de hadde et ønske om å bruke den nye avanserte teknologien som Hydro har tatt i bruk på Karmøy, men at dette ble for dyrt, i tillegg til at det var plassutfordringer for en slik løsning.

«Det ble derfor besluttet å basere en restart på gjenbruk av så mye som mulig av cellene, byggene og infrastrukturen rundt», skriver Hydro ifølge E24.

Hydro åpnet i fjor et avansert testanlegg på Karmøy, hvor ny teknologi skal redusere energiforbruket i produksjonen av aluminium.

Hall B på Husnes skal etter planen være i produksjon en gang i 2020.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109