23948sdkhjf

Brunvoll fikk Yara Birkeland-kontrakt

Brunvoll skal levere framdrifts- og manøversystem til verdens første full-elektriske og autonome skip med nullutslipp Yara Birkeland.

Det skriver Brunvoll i en pressemelding torsdag. Kontrakten er signert med Kongsberg Gruppen til det som blir verdens første selvkjørende og elektriske skip.

Brunvolls leveranse inkluderer to trekkende azimuth-propeller for fremdrift og to tunnelthrustere for manøvrering. Alle skal drives fra en tilhørende batteripakke på 6,8 MWh, heter det i pressemeldingen. Brunvolls leveranse består av to trekkende azimuth thrustere av typen PU74, hver på 900 kWog vripropeller med diameter på 2.2 meter, samt to tunnel thrustere i baugen av typen FU63, hver på 700 kW og med en diameter på 1,75 meter i diameter. Brunvoll leverer også thruster styresystem koblet opp mot Kongsbergs integrerte system. Det er lagt stor vekt på å oppnå høy virkningsgrad både ved design med store langsomtgående propeller og den hydrodynamiske utformingen av thrusterene.

Yara Birkeland blir et helelektrisk skip med nullutslipp som skal manøvrere seg selv uten mannskap ombord. Etter at skipet blir levert og satt i drift i 2020 skal det likevel over en to-årsperiode testes ut med et begrenset antall mannskap før det blir fullverdig autonomt, det vil si selvstyrende.

Kilde: Pressemelding fra Brunvoll

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095