23948sdkhjf

Sverdrup Steel vant Gullkrone-pris

Stavanger-bedriften vant prisen som årets forretningssuksess innen kategorien «Priser for oljeserviceselskaper».

Det er Rystad Energy som årlig deler ut Gullkrone-priser innen en rekke ulike kategorier og årets forretningssuksess innen «Priser for oljeserviceselskap» gikk denne gang til Sverdrup Steel. Stavanger-bedriften ble nominert andre på rad. Denne gang vant de.

«I et svært konkurranseutsatt marked oppnådde bedriften 70 prosent vekst i 2018, som gjorde at omsetningen passerte én milliard kroner for første gang», skriver juryen, og kaller bedriften olje- og gassnæringens alkymist, som gjør gull av stål.

- Vi er svært stolte over å ha vunnet denne prisen. Det er andre året på rad vi er blitt nominert, og bare det å bli nominert føles stort, skriver Sverdrup Steel på sine nettsider.

VANT Juryen kaller Sverdrup Steel olje- og gassnæringens alkymist, som gjør gull av stål. FOTO: SVERDRUP STEEL

- Det er svært tilfredsstillende å få anerkjennelse for den harde jobben vi gjør hos det anerkjente analysebyrået Rystad Energy, heter det videre.

De øvrige vinnerne var som følger:

Årets hederspris:

Kjell Inge Røkke og Øyvind Eriksen er tildelt Rystad Energys årlige hederspris for deres bidrag til norsk oljeindustri.

«De tildeles prisen for deres langvarige bidrag til oppbygningen av norsk oljeindustri. Røkke og Eriksen har gjort Aker BP til en ledende operatør i Norge og et innovativt E&P-selskap i verdensklasse og Aker Solutions til et ledende, internasjonalt oljeserviceselskap. De har skapt titusenvis av arbeidsplasser i oljesektoren», skriver Rystad Energy i en pressemeldin

Priser for oljeselskaper:

Årets leteselskap: OMV Norway. Selskapet er operatør for en tredel av funnene som ble gjort på norsk sokkel i 2018, deriblant et nytt gassfelt nær eksisterende infrastruktur.

Årets forretningsutvikler: Vår Energi. Med sterke vekstambisjoner og en bred portefølje vil Vår Energi bli en betydelig aktør på norsk sokkel fremover – og en opplagt kandidat for børsnotering.

Årets feltutvikler: Equinor, Oseberg Vestflanken 2. Den første helautomatiske, fjernstyrte og ubemannede plattformen her til lands vil bli et forbilde for fremtidige feltutviklinger på norsk sokkel.

Årets feltoperatør: Equinor, Snorre. For ti år siden var feltet et av de med lavest driftsregularitet på norsk sokkel. Nå er det et av de beste – og en ledestjerne i Tampen-området de kommende tiårene.

Priser for oljeserviceselskaper:

Årets nykommer: Cognite. Med Aker ASA i ryggen er John Markus Lervik i ferd med å skape et IT-selskap som kan forandre måten olje- og gassindustrien jobber på.

Årets internasjonale bedrift: Tampnet. Stavangerbedriften, som driver verdens største offshore kommunikasjonsnettverk, har opplevd flere år med lønnsom vekst i nye internasjonale markeder til tross for nedturen i offshorenæringen de siste årene.

Andre priser:

Årets grønne foregangsbedrift: Teekay Offshore. Vinneren har satt ambisiøse miljøkrav, utviklet banebrytende teknologi i samarbeid med sine leverandører og vist vilje til å omfavne konsepter som vil påvirke den globale shippingflåten på sikt.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079