23948sdkhjf

Skal designe nytt irsk forskningsskip

Norsk Skipsteknisk AS har fått i oppdrag å designe Irlands nye fiskeriforskningsskip.

Dette skriver Skipsteknisk i en pressemelding. Det gamle forskningsskipet «Celtic Voyager» har vært i tjeneste i 21 år for Marine Institute i Galway i Irland. Nå skal dette byttes ut med et nytt, større og mer moderne fartøy, som Skipsteknisk AS skal designe.

Kontrakten ble nylig signert i Dublin og inneholder utvikling av design, prosjektering, klasse og byggetegninger.  I tillegg skal Skipsteknisk forestå byggeledelse på verftet når byggingen av fartøyet kommer i gang. Det nye skipet skal bygges og utrustes for forskningsoppdrag innen fiskeri- og havforskning, men også for bunnkartlegging, miljø- og meteorologi oppdrag.

Skipet skal være 50 meter langt, og det vil bli designet med sterkt fokus på lave utslipp, energibesparelse og lav undervannstøy. Det er uvisst hvem som får selve byggeoppdraget, men dette vil bli tildelt gjennom et internasjonalt anbud sommeren/høsten 2019. Selve tildelingen av byggekontrakten vil være klart før årsskiftet.

Skipsteknisk har lang og bred erfaring innenfor design og prosjektering av denne type forskningsskip, og vant kontrakten i bred internasjonal konkurranse.  Skipsteknisk har tidligere arbeidet for Marine Institute gjennom prosjekteringen av forskningsskipet «Celtic Explorer», som ble ferdigstilt i 2003, heter det i pressemeldingen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125