23948sdkhjf

Eks-Kongsbergsjef dømt på nytt

Økokrim melder at Dag Tore Sekkelsten, tidligere salgsdirektør for Kongsberg Defence Communications, på nytt er dømt for grovt utraskap, selvvask og skattesvik.

Det skriver E24. Sekkelsten dømmes til fengsel i fire år og åtte måneder, der to år gjøres betinget, går det fram av en fersk dom i lagsmannsretten. Det betyr at straffen mot den tidligere salgsdirektøren i Kongsberg Defence Communications i Øst-Europa, ble to måneder strengere enn i tingretten. I tillegg skal det inndras om lag 14,7 millioner kroner til statskassen.

Økokrim opplyser til E24 at Sekkelsten er domfelt for alle postene i tiltalen. Økokrim mener dommen er et tydelig signal om at personer i ledende og betrodde stillinger, som bevisst handler i strid med et selskaps interesser og «uberettiget beriker seg selv eller andre», kan få betydelig fengselsstraff.

Christian Hjort, som er mannens forsvarer, sier til E24 at hans klient er skuffet over dommen, og da spesielt resultatet. Han opplyser at det ikke er tatt stilling til en eventuell anke. Han har nemlig ikke fått snakket med sin klient utover å bekjentgjøre dommen.

ØKOKRIM: Økokrim har fått medhold i sin påstand. Her fra Økokrims lokaler i Oslo.

Det er gått tre og et halvt år siden Økokrim gjennomførte razzia og tok ut siktelser i saken. I begynnelsen var det flere enn Sekkelsten som ble siktet – både Kongsberg Gruppen selv og flere privatpersoner i Norge, Romania og Sveits. Siktelsen om selskapet og disse personene ble frafalt i 2016.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078