23948sdkhjf

«Norwegian Gannet»-rederiet har ikke gitt opp

Nå vil rederiet Hav Line foreslå å returnere produksjonsfisken tilbake til Norge etter å ha levert den i Danmark.

Nærings- og fiskeridepartementet har avslått «Norwegian Gannets» måte å frakte og produsere fisk på. Fartøyet skulle i utgangspunktet hente fisk direkte fra oppdrettsanleggene langs norskekysten, slakte fisken om bord i fartøyet og frakte den direkte til det nye mottaksanlegget i Hirthshals, Danmark. Departementet slår fast at fisken må slaktes og renses i Norge før den kan eksporteres.

Derfor foreslår rederiet Hav Line å returne fisken til Norge etter sortering i Danmark. Det skriver Sysla.no. Adm. dir. i rederiet sier at dette er et siste forsøk på å få klarsignal for det omstridte farøyet, slik at ikke saken havner i rettssalen.

Rederiet Hav Line har klaget på vedtaket fra Nærings- og fiskeridepartementet som slår fast at sortering av oppdrettet fisk må skje i Norge.

I et klagebrev til departementet skriver rederiet ifølge Sysla.no at departementets vedtak er i strid med grunnleggende krav om at et hvert påbud fra myndighetene forutsetter klar hjemmel.

Adm. dir. i Hav Line sier at anlegget i Hirtshals er et såkalt tollager, noe som medfører at fisken ikke kan regnes som eksportert til Danmark selv om sorteringen foregår der, skriver Sysla.no

Departementet ønsker fortsatt ikke å kommentere utviklingen i saken.

 Bergen Tingrett mener at departementets vedtak ikke er gyldig.

«Norwegian Gannet» har vært i drift i to uker, og erfaringene så langt har vært udelt positive.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11