23948sdkhjf

Det blir ikke noe Ap-debatt om leterefusjonsordningen

Ap-leder Jonas Gahr Støre satte foten ned og avlyste debatten innad i partiet om leterefusjonsordningen.

Det var etter at partiets klimapolitiske talsperson, Espen Barth Eide, i Klassekampen torsdag åpnet for å diskutere leterefusjonsordningen. Direktøren i Norsk Olje og Gass, tidligere Ap-politiker Karl Eirik Schjøtt-Pedersen kom raskt på banen og etterlyste en avklaring fra sitt tidligere parti.

– Dette er helt i strid med det Arbeiderpartiet har vært tydelige på før valget og for kort tid siden, der partiledelsen gjorde det klart at rammebetingelsene ligger fast, sier Schjøtt-Pedersen til NTB.

– Vi kan ikke frede oljepolitikken, sa Eide. Men det er nettopp det Ap skal gjøre, ifølge Støre.

– Olje- og gassnæringen betyr mye for norsk økonomi og for arbeidsplasser i Norge. Ap støtter dagens oljeskatteregime og har ingen planer om å endre det. Dagens regelverk sikrer oljenæringen forutsigbare rammebetingelser og gjør det mulig å opprettholde kompetanse og gjøre langsiktige investeringer. Dette ligger fast, sier han. Til NTB.

– Det Espen Barth Eide er opptatt av, er for eksempel at våre ungdomspolitikere må få debattere alle sider ved vår tids største samfunnsutfordring, klimakrisen, inkludert skattespørsmål. Det er jeg enig med ham i. Det tåler vi, sier Støre i en epost til NTB.

I dag tar staten 78 prosent av regningen for oljeselskaper som leter etter olje uten å gå med overskudd. I 2017 ble det utbetalt i alt 3,3 milliarder i leterefusjon, viser tall fra skatteetaten.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078