23948sdkhjf

Jøtul-inntekter på nær en milliard

Jøtuls inntekter ble på 922 millioner i fjor, melder selskapet i en melding.

Det skjer i et turbulent år der deler av produksjonen ble flyttet fra Fredrikstad til Polen, og nær 100 ansatte mistet jobbene sine.

Ovnsprodusenten fikk en omsetning på 922 millioner kroner, viser foreløpige tall, mens driftsresultatet (EBITA) ble på rundt 92 millioner kroner.

Sist høst kom det fram at Jøtul hadde tapt nesten 700 millioner kroner på driften de sist sju årene. Dermed ble det bestemt å se på kostnadsbesparelser, noe som endte med at 100 ansatte i Fredrikstad mistet jobbene sine. Bakgrunnen var at bedriften ville at produksjonen i Fredrikstad skal slås sammen med datterselskapet Scan i Danmark og flytte produksjonen til Polen.

Det var kun støperiet skulle bli igjen i Fredrikstad, mens montering og bearbeiding vil bli flyttet til Polen. Jøtul hadde i fjor om lag 280 ansatte på Kråkerøy i Fredrikstad.

Tidligere i 2018 ble Jøtul kjøpt opp av dagens eier, amerikanske OpenGate Capital. Ifølge nettstedet E24 lå prislappen på rundt 360 millioner kroner. Jøtul hadde i fjor 500 ansatte verden over. Over halvparten jobbet ved produksjonsanlegget og hovedkontoret i Fredrikstad.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.219