23948sdkhjf

Høyre går imot fiskeriministeren

Regjeringspartiet Høyre går imot fiskeriministeren i «Norwegian Gannet»-saken.

Selv om rederiet Hav Line nylig fikk medhold i Bergen tingrett om at de kan bruke «Norwegian Gannet» slik den var tiltenkt, så avventer Nærings- og fiskeridepartementet saken, etter at departementet avslo en søknad fra rederiet. Departementet har tidligere uttalt at de fastholder sitt vedtak.

En politiker fra Vestland Høyre, Ove Trellevik, sier til Sysla.no at man ikke kan misbruke regelverket til å opptre proteksjonistisk. «Norwegian Gannet» fikk avslag på sin søknad om å hente fisk på oppdrettsanlegg langs norskekysten, håndtere fisken om bord, og så frakte fisken direkte til Danmark. Departementet mente at dette var et brud på fiskekvalitetsforskriften, og mente at fisken måtte innom et anlegg i Norge før den gikk til utlandet.

Avslaget fra departementet har skapt sterke reaksjonen i Vestland Høyre. Sist helg vedtok arbeidsutvalget en resolusjon der departementets håndtering av saken kritiseres. Høyre vil at prestisjefartøyet skal få lov til å seile som opprinnelig planlagt, og ber samtidig regjeringen om å justere regelverket i tråd med dagens marked.

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.298