23948sdkhjf

Ble kastet ut av senga

Skipssjefen på KNM «Helge Ingstad» lå og sov da fregatten kolliderte med TS «Sola». Han våknet på dørken i lugaren.

For første gang siden kollisjonen mellom fregatten og tankskipet 8. november, står nå skipssjefen på KNM «Helge Ingstad» fram og forteller om sin opplevelse om det som skjedde den katastrofale natta.

Preben Ottersen har møtt VG, og han trodde at fartøyet han ledet hadde kjørt på en container eller liknende i sjøen. I et område som han karakteriserer som «ganske enkelt å navigere i», skjer altså kollisjonen. For 49-åringen er det fortsatt vanskelig å forstå hvordan ulykken kunne inntreffe.

SKIPSSJEF: Skipssjef Preben Ottesen på KNM " Helge Ingstad" forteller om ulykkesnatta. FOTO: SJØFORSVARETS FACEBOOKSIDE

- Det har jeg ikke klart å finne noen forklaring på, sier han til VG, og legger til at det er verdens mest triste syn å se skipet du er så glad i, ligge i fjæra og slite.

Ottesen hadde gått ned i lugaren ved 2-tiden om natta, og lå og sov da ulykken inntraff kl 4. Han forteller til VG at han våknet på dørken i lugaren – han ble slengt ut av senga. Det første han tenkte på var at de hadde kjørt på en container eller noe annet i sjøen.

Men siden båten ble vippet opp og at det ble meldt om vanninntrenging tydet situasjonen på at det var mer alvorlig, ifølge skipssjefen. Han sier til avisa at han ikke har problemer med å snakke om det som skjedde, men at han grubler mye. Han føler heller ikke skam over det som skjedde, selv om han har det øverste ansvaret.

- Det skulle ikke skjedd, sier han.

Det tok tre timer og 40 minutter fra ulykken skjedde til han var på land. For ham føltes det som 45 minutter.

Preben Ottesen sier til VG at han er overbevist om at de repeterende øvelsene på slike hendelser, var en medvirkende årsak til at besetningen klarte seg så bra, og at ingen mistet livet i ulykken.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.235