23948sdkhjf

Norwater med kraftig vekst

Norwater AS i Høylandsbygd har solid vind i seila for tida. I disse dager avsluttes byggingen av anlegg til verdens største brønnbåt, «Ronja Storm».

Anlegget har kapasitet på hele 16,800m3/døgn. Parallelt opplever selskapet rekordsalg og nye kontrakter til en verdi av over 100 millioner kroner er signert gjennom 2018.

Adm. direktør Per Einar Gjerding er en fornøyd mann om dagen

- Vi var litt bakpå i vårt salg i første halvår, men det har virkelig tatt av i høst og vi har nå et svært godt utgangspunkt for 2019. Med en historisk høy ordrebok har vi sikret aktiviteten til de seks første månedene 2020. En sjelden lang horisont for oss, sier Gjerding.

Det er særlig innen fiskeri og oppdrett bedriften har suksess med anleggene som omgjør sjøvann til ferskvann. I tillegg til kontrakten med Fitjar Mekaniske Verkstad og brønnbåten «Hordagut», har Norwater sikret seg leveranser til flere andre brønnbåter både i Norge og Tyrkia for blant annet norske kunder som Aas Mekaniske Verkstad, Nordlaks og DESS. Dette er store anlegg store anlegg med kapasitet fra 3,000m3/døgn til 6,000m3/døgn.

Norwater har også nylig vunnet kontrakter på levering til en serie på seks «megatrålerer» for russisk eier. Disse skal bygges i Russland med norsk design fra Skipsteknisk i Ålesund. Her skal installeres to anlegg med kapasitet på 250m3/døgn pr skip, altså totalt 12 anlegg.

Kjente Norwater-kunder som Seadrill, Odfjell og Ulstein har alle returnert til Norwater med nye bestillinger.

- Dette er selve grunnmuren i vår drift og filosofi. Vi skal prestere på et slikt nivå at har kundene først kjøpt anlegg fra oss – så vil de kjøpe fra oss igjen. Dette har vi lykkes svært godt med gjennom hardt og godt arbeid av de flinke folka vi har i selskapet, sier Gjerding om sine ansatte.

Gjerding trekker videre fram det gode samarbeidet med BKS på Opsanger.

- BKS har imponert og gjort en kjempejobb for oss i over to år. De har sin del av æren for den medgangsbølgen vi nå er på. De har demonstrert sin fleksibilitet og kapasitet med tilrettelegging for- og gjennomføring av produksjon av større anlegg i tillegg til standard anlegga for Norwater, roser Gjerding.

Norwater forventer en omsetning på omtrent 70 millioner kroner i 2018 og et driftsresultat på 8 til 9 prosent.

- Med ytterligere vekst i 2019 må vi ha mer folk. Siden 2013 har vi doblet omsetningen en gang og ligger an til å doble igjen i 2019. Det er klart dette krever ressurser. Så langt har vi leid inn en ingeniør, samt ansatt en ny. Vi vil da være oppe i 16 ansatte i selskapet. Denne uken lyser vi også ut etter en servicesjef, avslutter Gjerding.

  

Kilde: Pressemelding fra Norwater

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11