23948sdkhjf

Ordrebok på mer enn 100 millioner

Norwater AS i Høylandsbygd opplever stadig større etterspørsel etter produktene sine som omgjør sjøvann til ferskvann. Etter en solid ordreinngang andre halvår i fjor, har suksessen fortsatt og starten på det nye året har brakt ordreboka videre til over 100 millioner kroner, det høyeste noengang for bedriften.

Salgssjef Bjørn Bjelland Mathisen kunne smile godt fredag morgon i førre uke da det tikket inn kontrakt frå Singapore verd nærmere sju millioner kroner.

- Jeg visste da at vi passerte 100 millioner i ordrereserve og det er en fantastisk milepæl for oss. Vi har vært vant med å ha en reserve på 10-20 millioner, så det er klart at dette er stort for en liten bedrift som vi tross alt er», sier en fornøyd Mathisen.

Ordrene som er sikret i starten av året kommer fra kunder i Singapore, Kina, Vietnam, Tyrkia, Spania og Norge. Det er økende aktivitet i offshore-markedet og flere kontrakter er til oljefelt. Ellers er det i hovedsak snakk om leveranser til fiskebåter og passasjerskip. Totalt er det solgt 22 anlegg så langt i år, noe over det man hadde forventet. Det er særlig den kompakte NWS-modellen som har vært populær i denne perioden, et anlegg som produserer fra 100m3 til 250m3 pr døgn i standard utføring.

Daglig leder Per Einar Gjerding istemmer og slår fast at det er en ny hverdag i Hillestadvågen for tiden.

- Vi har nå en ordrereserve tilsvarende omsetningen vår totalt i 2016 og 2017 tilsammen. Selv om mye skal leveres i 2019 har vi med dette etablert en lengre horisont enn vi har vært vant til og det gjer det mulig å tenke mer langsiktig. Det er noe vi ser på med entusiasme og spennning og skal prøve å utnytte godt for å utvikle Norwater vidare, sier Gjerding.

Selskapet avslutter i disse dager regnskapet for 2018 og dette viser en økning i omsetning fra 52 til 72 millioner kroner og et stabilt driftsresultat på rundt 10 prosent.

Gjerding ser ikke bort ifra at den positive utviklingen vil kreve nyansettelser.

- Vi er et lite selskap som nå har rikelig å gjøre. Sist ankommende hos oss startet i februar, så vi har rekruttering på dagsorden. Det er viktig for oss å sikre oss nye ressurser med rett kompetanse dersom utviklingen fortsetter, avslutter en travel Gjerding i det han setter kursen for kundebesøk i Sør-Europa i jakten på nye kontrakter.

Kilde: Pressemelding fra Norwater

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109